Fotoshoot met vinoloog Heiko Oberman, maak een beroep sexy

high end Fotoshoot vinoloog sommelier Heiko Obermans wijnkelder wijncursus veranda door bedrijfsfotograaf mark koolen opvallende bedrijfsfotografie amsterdam

Voor mij als bedrijfsfotograaf is er niets mooier dan een ondernemer tot zijn recht laten komen. Met één foto er voor zorgen dat er direct interesse is in een vaardigheid of bedrijf. In mijn woorden “het sexy maken van een beroep”. Elke gepassioneerde vakman of vakvrouw weet vol overtuiging te vertellen wat er aantrekkelijk is aan het vakgebied waarin ze actief zijn. En door gepassioneerd te vertellen wordt elk vak interessant. Hier zit de uitdaging in bij het uitwerken van een fotoshoot, aan alle facetten denken om de vakman of vrouw to aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik wil er voor zorgen dat het DE professional is waar ze moeten zijn, in dit geval vinoloog Heiko Oberman.

Wat ik als fotograaf wilde overbrengen

Voor de shoot met wijnkenner Heiko Oberman had ik een duidelijk beeld voor ogen en wist ik direct hoe ik dit op mijn manier sexy kon maken. Mijn gedachte was een mooie oude wijnkelder met op de achtergrond diverse oude flessen wijn, een houten vloer en als belangrijkste prop een oude metalen tobbe. Mijn gedachte was het vastleggen van een gepassioneerde vakman die elke vrije minuut van zijn dag doorbrengt in zijn eigen wijnkelder. Als je een wijncursus of wijnproeverij doet dan wil je toch dat de vinoloog door en door wijn ademt? Dat is precies wat ik wilde uitbeelden, een vinoloog die wijn leeft. Lezen door boeken om nog meer kennis op te doen terwijl hij geniet van een glas wijn en met zijn voeten baad door verse pure druiven. Een vakman waar je niet omheen kan.

Het moeilijkste onderdeel van de fotoshoot

In de eerste instantie dacht ik dat de locatie het moeilijkste onderdeel zou zijn. Waar zou ik een geschikte wijnkelder vinden om de shoot te kunnen doen? Maar na het eerste gesprek met Heiko attendeerde hij me er op dat ik eens bij de Veranda moest gaan kijken. Dit is één van de locaties waar hij workshop en proeverijen geeft. En wat bleek, de kelder was exact wat ik in mijn hoofd had zitten. Maar het lastigste kwam nog, waar zou ik de metalen tobbe vinden waar hij met zijn voeten in bade. Weken lang heb ik veilingsites en social media afgestruind om een geschikte tobbe te vinden. Een oude half verroeste tobbe die past in de setting van de shoot. Na enkele maanden vond ik hem, door de jaren heen verweerd op een woonboot in Amsterdam. Nu kon de fotoshoot gepland worden.

Cliënt: Passion4Wines

high end Fotoshoot vinoloog sommelier Heiko Obermans wijnkelder wijncursus veranda door bedrijfsfotograaf mark koolen opvallende bedrijfsfotografie amsterdam