Wat kost een fotoshoot?

wat kost een fotoshoot alle kosten betreft het fotograferen van uw project

Een fotoshoot kan voor het oog iets eenvoudigs zijn als portretshoot tot een high-end campagne waarbij veel zaken geregeld dienen te worden. Denk hierbij aan het uitwerken van een concept, locatie, styling, modellen, visagie en high-end nabewerking. Dus wat kost een fotoshoot precies? Even snel een offerte geven is dus iets wat erg lastig is zonder precies te weten wat de wensen zijn. Is er bijvoorbeeld speciale apparatuur nodig of een locatie die gehuurd dient te worden, dan worden die kosten duidelijk vooraf in een offerte vermeld. Hier vind je de reguliere tarieven die bij een fotoshoot of videoproductie komen kijken.

Kosteloos kennismaken

Om precies te weten wat er moet gebeuren is het belangrijk hierover in gesprek te gaan. Wat is het doel van de foto’s? Moet er een merk worden neergezet? Wat zakelijk of persoonlijk kan zijn. Moet er een verlangen worden gecreëerd naar een product? Of moet wereld zien waarvoor ze bij jou moeten zijn? Om daar achter te komen en hoe dit gedaan moet worden gaan we eerst goed in gesprek. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Een foto is namelijk niet zo maar een foto, maar de definitie van het doel wat we wensen te bereiken.

Vaste basistarieven fotografie

Het minimum tarief van een project bedraagt € 380,- en is gebaseerd op 4 uur werk wat een combinatie is van fotograferen en editen. Zijn we meer uren bezig dan wordt de tijd in rekening gebracht voor de onderdelen die meer aandacht vergen.

De meeste opdrachten zijn uit te voeren voor het basistarief. Vooraf aan elk project wordt een duidelijke totaalprijs berekend zodat u weet waar u aan toe bent. Zijn we onverwachts toch minder tijd kwijt, dan verlagen we de uiteindelijke prijs bij facturering.

Uurtarief fotografie inclusief basis apparatuur: € 95,-
Uurtarief nabewerking: € 85,-
Uurtarief voorbereidingen shoot: € 55,-
Uurtarief reizen: € 35,-

Visagie basic (poederen en egaliseren huid): € 125,-
Visagie en haar high-end (full make-up en haar): € 325,-

Art director/stylist: € 325,-
Styling voor ieder extra persoon: € 95,-

Beveiligde opslag op meerdere locaties voor later gebruik
Backup geleverde afbeeldingen voor later gebruik; € 9,- project/jaar
Backup gehele project inclusief ruwe beelden en working files: € 19,- project/jaar

Alle tarieven zijn exclusief BTW en eventuele onkosten.
Minimum tarief van 4 uren fotografie. (dagdeel)

Jouw project bespreken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *