Zelf goede foto’s maken voor social en je website

workshop-zelf-goede-fotos-maken-voor-ondernemers-goedkoop-content-voor-website-en-webstore-en-social-media-resultaat

Als ondernemer wil je soms helemaal geen fotograaf boeken. Je wil zelf snel, makkelijk en goedkoop even wat foto’s maken om te gebruiken op social media. Dan kan dankzij de huidige technieken ook vaak eenvoudig. Het enige dat je soms nodig hebt zijn wat tips en trucs zodat je zelf makkelijk aan de gang kan.

Staar je niet blind op dure apparatuur

Je apparatuur is niets meer dan een stuk gereedschap. Een middel om te produceren wat je in je hoofd hebt zitten. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze pas goede foto’s kunnen schieten als ze een dure camera hebben. Maar creativiteit vindt altijd zijn uitweg in alle omstandigheden, mits je wat essentiële kennis wil opdoen. Met de minste middelen kun je een geweldig resultaat behalen als je weet om te gaan met de omstandigheden. Zie hier bijvoorbeeld een foto die ik vandaag heb geschoten met een Samsung Galaxy S10. Als je de technische beperkingen kent en daar omheen leert werken kun je met bijna alle middelen goede content maken voor je website, blog of andere uitingen.

We hebben een prima telefoon die goede foto’s schiet in onze broekzak

Neem bijvoorbeeld de beperkingen van deze groothoeklens. Er is veel tonvormige vertekening, de scherpte naar de randen van de foto is niet geweldig, en het heeft een typische Samsung look met felle verzadigde kleuren. Juist die eigenschappen zijn prima te gebruiken als je de look van je concept daarop weet aan te passen, de initiële imperfecties om weet te buigen tot een aspect dat het beeld zijn kracht geeft.

Alleen nog wat kleine handvatten zodat je zelf jouw identiteit kan laten zien

Het enige wat vaak mist is een merkidentiteit, de manier waarop de wereld je ziet. Dit zijn dingen die maar één keer goed uitgewerkt hoeven te worden. Wil je eens praten over hoe je zelf je content kan maken om je bedrijf goed op de kaart te zetten met de middelen die je al hebt? Dan kom ik daar graag vrijblijvend over praten, met bruikbare tips tijdens een kop koffie die jou als ondernemer op de juiste weg helpen. Stuur me gerust een mail of een appje met je vraag, ik zal die altijd beantwoorden. Let’s get yourself an identity!

De foto hieronder is gemaakt met de eerder genoemde Samsung Galaxy S10 met wat kleine aanpassingen in photoshop. Met wat hulp is het niet moeilijk om dit soort content te maken, ik doe het graag eens voor.

workshop zelf goede fotos maken voor ondernemers goedkoop content voor website en webstore en social media resultaat